Lakeside Park 02 hneď po dokončení zbiera ocenenia


Lakeside Park 02 hneď po dokončení zbiera ocenenia

Administratívna budova v bratislavskom Novom Meste oficiálne privítala nájomcov a hlási takmer plnú obsadenosť priestorov. 


Lakeside Park 02 má za sebou po oficiálnej kolaudácii aj slávnostné otvorenie. Nových nájomcov v rámci grand openingu privítali zástupcovia spoločností, ktoré za celým projektom stáli - Martin Šmigura z WOOD & Company a Martin Šramko z IMMOCAP.  

„Lakeside Park 02 bol pre nás skúškou. Nielen preto, že sme sa pri ňom asi najviac dotkli developementu, ale zároveň preto, že sa stavba realizovala v období pandémie. V marci 2020, keď sa začali prvé lockdowny, sa realizovali iba základy budovy. V tom čase boli nálady rôzne, no rozhodujúce bolo to, že sa podarilo zachovať rozvahu a schopnosť adaptovať sa na nové podmienky,” povedal pri otvorení Martin Šmigura, investičný riaditeľ WOOD & Company. 

Lakeside Park 02 hneď po dokončení zbiera ocenenia

Lakeside Park 02 sa stal prvou kancelárskou budovou v Bratislave skolaudovanou po pandémii. Výsledkom sú komfortné priestory s celkovou výmerou 14 370 metrov štvorcových kancelárskych priestorov. K dispozícii je 310 parkovacích miest v podzemí a nadštandardné zázemie pre cyklistov so šiestimi šatňami.

Martin Šramko zo spoločnosti Immocap sa poďakoval partnerom z WOOD & Company a ďalším spoločnostiam, ktorí sa na projekte podieľali. „Ďakujem spoločnosti SKANSKA za skvele odvedenú prácu pri realizácii hrubej stavby a spoločnosti TAKENAKA, ktorá zastrešila výstavbu do finálnej podoby ako generálny dodávateľ profesií. Moja vďaka rovnako patrí spoločnosti GLEEDS, ktorá na stavbu od začiatku technicky dozerala. Poďakovanie patrí aj Slovenskej sporiteľni, ktorá projektu od začiatku dôverovala a poskytla mu stavebné a investičné financovanie,” dodal Šramko, CEO spoločnosti. 

Lakeside Park 02 sa kvôli dôrazu na hygienu a bezpečnosť označuje za prvú anti-Covid budovu na Slovensku. Dôležitá bola pri výstavbe udržateľnosť a energetická efektívnosť.Bol využitý recyklovaný, nízkouhlíkový hliník a vďaka tomu sa na stavbe podarilo ušetriť emisie CO2, ktoré by inak muselo počas svojho života absorbovať 554 stromov. Samotná budova ašpiruje na zelený certifikát LEED Gold. 

Lakeside Park 02 hneď po dokončení zbiera ocenenia

Krátko po dokončení získala budova Lakeside Park 02 ocenenie odbornej poroty na CIJ Awards Slovakia. WOOD & Company spolu s IMMOCAP prebrali ocenenie v kategórii developementu za Best office development. V kategórii transakcií si za Best New Tenant Lease Transaction odniesla cenu realitno-poradenská spoločnosť 108 agency za prenájom priestorov v Lakeside Park 02 pre IT firmu Innovatrics. 

Okrem spoločnosti Innovatrics budú v komfortných priestoroch v blízkosti jazera Kuchajda sídliť aj Plzenský Prazdroj Slovensko, ZľavaDňa, REMING CONSULT, Etops SK, DaneTax, Pressburg Asset Managment či Up Slovensko.