Kancelársky komplex Lakeside Park 02 mení majiteľa, WOOD & Company kupuje podiel od Immocap


Kancelársky komplex Lakeside Park 02 mení majiteľa, WOOD & Company kupuje podiel od Immocap

Bratislavský administratívny komplex Lakeside Park 02 mení majiteľa. Ide o prvú tohtoročnú investičnú transakciu na trhu kancelárskych komerčných nehnuteľností, v ktorej Immocap odpredal svoj podiel spoločnosti WOOD & Company.


Administratívny komplex Lakeside Park 02 v bratislavskom Novom Meste otvorili v septembri 2022 a je výsledkom spolupráce spoločností Immocap a WOOD & Company. Práve tieto dve spoločnosti sú aktérmi prvej investičnej transakcie tohto roku na trhu komerčných kancelárskych nehnuteľností. V súlade s pôvodným plánom Immocap po dokončení a prenajatí budovy odpredal svoj 50% podiel spoločnosti WOOD & Company, ktorá vlastní aj Lakeside Park 01

„Lakeside Park 02 bol pre nás výnimočným projektom, ktorý vďaka flexibilite a inováciám dosiahol viacero cenných prvenstiev na trhu. Sme radi, že sme sa na ňom mohli podpísať a sme presvedčení, že náš partner WOOD & Company bude túto budovu spravovať úspešne a k plnej spokojnosti všetkých nájomcov,“ povedal  Martin Šramko, CEO spoločnosti Immocap.

„Vážime si, že sme mohli napísať úspešný príbeh Lakeside Park 02 práve so spoločnosťou Immocap a tešíme sa, že v tejto moderne budove môžeme našim nájomcom priniesť príjemné pracovné prostredie a kvalitné služby .,“ skonštatoval investičný riaditeľ  WOOD & Company Martin Šmigura. 

Lakeside Park 02 je technologicky vyspelá budova s mimoriadnou úrovňou komfortu, príjemným prostredím a dostupnou lokalitou. V prestížnej ankete CIJ Awards si vyslúžil až dve ocenenia - Best office development a Best new office tenant lease transaction. V súčasnosti je Lakeside Park 02 plne obsadený a za svoje sídlo si ho vybrali spoločnosti ako Plzeňský Prazdroj, Innovatrics, Zľava Dňa, Reming Consult, Etops, DaneTax, Malina, UP Slovensko a Adifex.



Kancelársky komplex Lakeside Park 02 mení majiteľa, WOOD & Company kupuje podiel od Immocap

Projekt zaujal nielen odbornú verejnosť už na začiatku výstavby, keď v čase diskusií o budúcnosti kancelárií získal stavebné a investičné financovanie od Slovenskej sporiteľne. Lakeside Park 02 disponuje na 12 poschodiach až 14 370 m2 energeticky efektívnych kancelárskych plôch s najmodernejším štandardom a výhľadom na panorámu Malých Karpát a jazero Kuchajda.

Lakeside Park 02 vyniká najmä svojím udržateľným konceptom a viacerými technologickými inováciami. Ako prvý na Slovensku sa mohol pochváliť označením Anti-Covid administratívna budova, prvenstvo získal aj vo využívaní nízkouhlíkového hliníka a budova ašpiruje na zelený certifikát LEED Gold. Výstavba sa riadila japonskou filozofiou Kaizen vďaka spolupráci so spoločnosťou Takenaka, pre ktorú to bol prvý projekt tohto typu na Slovensku.

Kontakt pre médiá:


Zuzana Kopanicová

Tel.: +421 914 320 081

E-mail: [email protected]