WOOD & Company rozširuje portfólio o pražský Green Point


WOOD & Company rozširuje portfólio o pražský Green Point

Aktíva WOOD & Company Office podfondu doplní v poradí už desiata kancelárska budova. Do portfólia pribudne smíchovský Green Point, ktorý WOOD & Company získala od spoločnosti Ronaldsay B.V. Osemposchodová moderná budova ponúka 7,5-tisíc metrov štvorcových prenajímateľnej kancelárskej plochy. Green Point sa tak stane treťou pražskou kancelárskou nehnuteľnosťou vo vlastníctve WOOD & Company Office podfondu. Ten od založenia v roku 2017 prináša investorom priemerný ročný výnos 11,65 % a patrí tak k najúspešnejším realitným fondom v Česku a na Slovensku.


„Chceli sme diverzifikovať portfólio a posilniť podiel pražských aktív vo fonde. Green Point je architektonicky vydarená kancelárska budova v pražskej štvrti Smíchov, ktorá má výrazný rozvojový potenciál. Nákup tejto nehnuteľnosti napĺňa naše požiadavky a skvele dopĺňa doterajšie aktíva nášho kancelárskeho podfondu,“ hovorí Marek Herold, predseda predstavenstva realitného fondu WOOD & Company. Podľa Herolda je pražský Smíchov tradičným office hubom a súčasný development v tejto lokalite ho opäť vracia do popredia.

Green Point je súčasťou lukratívnej a rozvíjajúcej sa lokality pražského Smíchova s výbornou občianskou vybavenosťou a dostupnosťou z rôznych častí Prahy. Je to dopravný uzol so zastávkami niekoľkých električkových liniek, stanicou metra a výjazdom na mestský okruh
v tesnej blízkosti budovy. V blízkosti sa nachádza nákupné centrum Nový Smíchov a veľa reštaurácií. Samotná budova Green Point, ktorej výstavba bola dokončená vlani, vlastní certifikát BREEAM na úrovni Excellent. V celom objekte je preto veľký dôraz na úspornosť a zdravé životné prostredie. Budova má osem nadzemných poschodí s kancelárskou plochou 7,5-tisíc metrov štvorcových a tri podzemné úrovne s parkovacou plochou.

„V súčasnosti máme obsadených asi 50 percent prenajímateľnej plochy budovy a pred podpisom sú zmluvy s ďalšími nájomcami. Veríme, že sa nám podarí v blízkych mesiacoch budovu plne obsadiť. Medzi doterajších kľúčových nájomcov patria spoločnosti zo segmentu logistiky, výroby hnojív, IT a gamingu,“ dodáva Herold. Podľa neho patrí segment realít a konkrétne kancelárskych nehnuteľnosti stále medzi stabilné investičné príležitosti so zaujímavým výnosom.

WOOD & Company Office podfond je určený investorom, ktorí zvažujú investície
do nehnuteľností v strednodobom horizonte. Investičná stratégia Office podfondu sa zameriava na kvalitné kancelárske budovy v hlavných mestách regiónu strednej a východnej Európy. Cieľom podfondu je vytvoriť, optimalizovať a dlhodobo aktívne spravovať portfólio budov
v perspektívnych  lokalitách s pestrým zložením nájomníkov, so stabilným cash-flow
a konzervatívnou mierou zadlženia.

WOOD & Company rozširuje portfólio o pražský Green Point
WOOD & Company rozširuje portfólio o pražský Green Point
WOOD & Company rozširuje portfólio o pražský Green Point

Kontakt pre médiá:


Zuzana Kopanicová

Tel.: +421 914 320 081

E-mail: [email protected]